La Fundació Astres posa en marxa la residència i el servei d’ocupació

A partir del 12 de Gener la Fundació Astres ha ampliat els seus serveis. Fins ara el servei principal que oferia la fundació era el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) amb una cabuda per a 16 persones, que encara està en expansió. Actualment es compta amb dos serveis nous: el SOI (Servei d’Ocupació i d’Inserció) destinat a persones majors de 18 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 65 % i el servei de Llar Residència, ubicat al primer pis del mateix edifici.

La Llar Residència Astres Santa Coloma és un recurs residencial de règim obert que assumeix les funcions educatives i assistencials de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta funciona els 365 dies de l’any. Les persones que hi viuen són homes i dones majors de 18 anys. Un dels principals objectius de la llar residència és promoure l’autonomia de totes les persones que atenem, potenciant que aquests/es adquireixin unes habilitats i aptituds per poder desenvolupar-se autònomament en la seva vida diària. La llar té serveis educatius rotatius (tardes, nits i caps de setmana).

Per la seva banda, la jornada diària del SOI es divideix en el 70 % d’ocupació terapèutica i el 30 % d’activitats d’ajustament personal i social. Actualment, encara s’estan redefinint les seves tasques d’ocupació terapèutica, tot i que s’ha iniciat amb activitats de manipulats, tèxtil, horticultura i reciclatge amb l’objectiu d’obtenir un producte propi. Dins de les activitats d’ajustament personal es fa piscina, biblioteca i d’altres activitats, tot i que, l’objectiu principal del SOI és oferir un recurs prelaboral, fomentant, segons les particularitats dels usuaris/es, la seva orientació, quan sigui escaient, cap a l’STO o fomentar la seva inserció a una activitat productiva, ja sigui en un Centre Especial de Treball (CET) o a una empresa ordinària (entrada al món laboral).

Actualment, el servei compta amb 10 persones usuàries i una monitora ocupacional, tot i que, s’està pensant en ampliar el servei fins a 12 persones.

Si voleu rebre més informació respecte els serveis que oferim no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través del telèfon 972 84 04 95, del correu electrònic admsantacoloma@fundacioastres.org o bé visitar-nos al Corredor Verge Maria, 7 sol·licitant cita prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield