L’art fet sensibilitat: un calendari que ens fa ser reals!

El projecte “L’art fet sensibilitat: Fundació Astres vivim el present per gaudir del futur” neix de la col·laboració entre la fundació i l’artista Clara Sullà.

Clara Sullà, avalada per una gran experiència a nivell nacional i, sobretot, internacional és una artista especialitzada en tèxtil, material amb el qual treballa objectes, escultures, quadres i vídeos, reflexionant sobre la intimitat i mostrant processos d’opressió i alliberament de les persones. El calendari està basat en l’obra “La casa de Bernarda Alba” de Federico García Lorca.

Durant el mes de Desembre passat, les persones usuàries del Centre Ocupacional es van desplaçar fins el Casal de Llagostera per realitzar una intensa sessió fotogràfica. Cadascuna de les 12 fotografies representades en el calendari uneix els quadres i/o escultures de l’artista en els quals s’afavoreix el diàleg entre el valors de l’obra d’aquesta i el treball d’autonomia i autogestió que es realitza dins del programa d’activitats d’ajustament personal i social que es duu a terme a la Fundació Astres. Aquest calendari és la mostra de com les persones usuaries del Centre Ocupacional aprenen sempre i com a través de l’art han après què és l’autonomia, la llibertat d’expressió i la creativitat.

El calendari, per qüestions estètiques i per mostrar realment el què es vol expressar, està fet en blanc i negre però el color el posen els protagonistes que ens contagien les seves ganes de viure, de crear un món millor, de tenir oportunitats per mostrar les seves potencialitats i les seves capacitats, en definitiva, de fer veure a la gent que la tolerància i el respecte cap a l’autonomia i les llibertats de les persones està per damunt dels entrebancs que ens ofereix la vida quotidiana. Aquest calendari ha permès que les persones usuaries se’n donin compte de que poden prendre decisions, que han de saber escoltar i ser escoltades, en definitiva, han de mostrar-se tal i com són, no com els volen projectar.

Aquest calendari està a la venda per un preu de 10 € destinats al projecte del Centre Ocupacional de la Fundació Astres i es pot trobar al taller situat al Corredor Verge Maria, 7 de Santa Coloma de Farners així com es pot demanar també  via correu electrònic a l’adreça: admsantacoloma@fundacioastres.org.

Us encoratgem a compartir aquest projecte amb el vostre entorn ja que això ens aproxima i ens fa iguals! Esperem que en gaudiu tant com nosaltres en la seva el·laboració!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield