La Fundació Astres dinamitza la millora forestal i la recuperació de pastures al PN dels Ports

Per segon any consecutiu i emmarcat dins de les actuacions al medi natural que realitza l’Obra social “la Caixa” i la Diputació de Tarragona, la Fundació Astres ha dinamitzat la millora forestal i la recuperació de pastures al Parc Natural dels Ports. Aquesta actuació s’ha realitzat juntament amb l’empresa d’inserció Amunt Ebre amb l’objectiu d’inserir laboralment persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social. La iniciativa ha comptat amb l’ajut dels tècnics del parc natural dels Ports, dels ajuntaments de Prat de Comte i del Mas de Barberans i dels tècnics forestals del CODE.

La brigada, formada per sis persones, han pogut fer actuacions en masses forestals repoblades als anys 60 i la recuperació d’antics bancals per a pastures als municipis de Prat de Comte i del Mas de Barberans. Les actuacions han consistit en l’eliminació d’espècies al·lòctones presents al repoblat, la millora de l’estructura del bosc per al millor desenvolupament de la massa forestal i la millora d’hàbitats per a la fauna salvatge del parc natural.

Els treballs que van començar a finals de maig, han tingut una durada de cinc mesos i s’ha comptat amb la supervisió de l’equip tècnic de l’Àrea de Medi natural i SIG del CODE qui ha fet les tasques de planificació i direcció dels treballs forestals. Durant aquest període s’han pogut assolir els objectius plantejats a l’inici executant-se 5 hectàrees de millora de massa forestal i 7,4 hectàrees de millora de pastures per a fauna salvatge.

Vista la bona experiència dels dos anys, els equips tècnics de la Fundació Astres i del CODE ja treballen en la proposta per a l’any 2015.

Astres - PN dels Ports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield