Referir-se a una persona amb síndrome de Down com a ‘subnormal’ o ‘mongòlic’ és obsolet

El DIEC en línia s’actualitza amb els canvis de l’Ortografia catalana

L’Institut d’Estudis Catalans ha recollit en la seva versió en línia la petició de les associacions DINCAT i Down Catalunya, a què es va sumar ‘El Món a RAC1

L’IEC també n’ha canviat la definició. ‘subnormal’ ja no és qui  pateix una deficiència mental”, sinó qui “presenta una discapacitat intel.lectual. I ‘mongòlic’ ha passat d’afectat, relatiu, o pertanyent al mongolisme, a afectat, relatiu, o pertanyent a la ‘síndrome de Down’. A més, canvia la definició de la síndrome. Ja no parla de similituds amb la raça mongòlica sinó que directament parla de discapacitat intel.lectual i amb uns trets fisionòmics especials, com ara un crani petit, l’occípit pla, els ulls petits i oblics i la cara ampla. L’Institut d’Estudis Catalans ha publicat al seu web els canvis que ha introduït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield