Guia renda discapacitat 2016

L’entitat valora negativament la desaparició del programa PADRE

Com cada any, l’equip de Gestió de TEB amb el suport de l’assessoria Coma@Roig ha elaborat la  “Guia la Renda 2016. Especial per a famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual al seu càrrec”, un document que pretén que  les famílies coneguin al màxim les qüestions que més afecten a la declaració de l’IRPF de les persones amb discapacitat (especialment intel·lectual) i les seves famílies.

A banda d’editar la Guia de la Renda, juntament amb l’Associació de Famílies i Amics del TEB, es va organitzar una xerrada específica sobre fiscalitat. Els ponents van estar Santiago Roig i Ada Garcia, advocats de Coma&Roig, i Artur Feijoo, director financer del TEB. A la xerrada hi van participar més de 60 persones.

Un dels aspectes sobre el que la Guia fa especial atenció és sobre els errors més habituals que es fan a les declaracions d’Hisenda i que poden perjudicar a les persones amb discapacitat. Entre els més habituals destaquen:

  • Quan detecten més de 8.000€ bruts/any d’ingrés, eliminen erròniament les deduccions per “Discapacitat i descendent”.
  • Només apliquen la reducció general dels rendiments del treball (2.000 €). No afegeixen la reducció específica d’entre 3.500€ i 7.750€ més per ser treballador en actiu amb discapacitat
  • Els ingressos per al Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar computen erròniament en els rendiments de l’IRPF. Aquests ingressos haurien de ser exempts, i no han de repercutir en el límit de 8.000 € de Rendiment Net per aplicar reduccions.
  • Finalment, sovint no contemplen els ajuts DAFAS (Deducció per família nombrosa o per ascendents i descendens a càrrec amb discapacitat).

D’altra banda, la Guia de la Renda recorda que aquest any s’ha eliminat el programa PADRE, un canvi que TEB Gestió valora negativament, ja que la declaració només es podrà presentar a través de la web o presencialment; s’elimina la possibilitat d’obtenir l’aplicatiu de càlcul on es podien incorporar i verificar els diferents aspectes de la declaració; i és més més complex comprovar la informació que aporta Hisenda i el que cal rectificar.

Notícia extreta:: http://diarideladiscapacitat.cat/teb-presenta-guia-renda-2016-persones-discapacitat-intellectual/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield