Funcionament intel.lectual límit

EL passar divendres 26 de maig, es va organitzar a Girona, una jornada internacional sobre l’impacte sanitari i social del Funcionament Intel.lectual límit.


El Funcionament intel.lectual límit (FIL) no és una síndrome, ni un trastorn, ni una malaltia, sinó una agrupació heterogènia de síndromes, trastorns o malalties específiques del neurodesenvolupament i possiblement de variacions extremes de la normalitat amb una característica comú: la limitació funcional secundària a la capacitat intel.lectual.
EL FIL afecta, com a mínim, un 3% de la població i impedeix assolir un funcionament adequat de la persona, com ara, i a títol d’exemple, un nivell bàsic d’escolarització o l’accés al mercat laboral. Malgrat el seu impacte social i la seva freqüència, el FIL és un gran desconegut per als sistemes educatiu, social, sanitari i legal.

L’any 2014 i amb la finalitat d’avançar en el desenvolupament d’un consens en aquest camp, el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya va configurar un grup de treball per dotar el FIL d’un marc conceptual en el conjunt dels problemes del desenvolupament al llarg del cicle vital, des d’un prespectiva d’atenció integral centrada en la persona.

Les jornades celebrades el passat 26 de juny, van servir per informar a tots els sectors professionals que tracten persones amb Funcionament Intel.lectual Límit de les recomanacions que emanen del grup de treball i es van revisar diferents models i actuacions d’arreu del món.
Van participar experts d’Austràlia, Regne Unit, Itàlia, Catalunya i Estats Units i es van presentar la Declaració de Girona sobre l’impacte sanitari i social del Funcionament Intel.lectual Límit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield