FOC NET: Dignificar l’ofici del treballador forestal

Una gran part dels boscos catalans, així com de les zones verdes, parcel·les i zones perimetrals de seguretat, es troben plens de sotabosc i amb arbres morts caiguts, que poden comportar riscos greus com són els incendis i d’altres.

La Fundació Astres impulsa un projecte basat en la neteja de qualsevol tipus de zona vegetal, duta a terme amb persones amb risc d’exclusió social.

Sabedors de les obligacions legals i de les necessitats de seguretat, vers incendis i altres fets de la natura, cada dia més, és necessari tenir totes les zones verdes netes i cuidades, essent que oferim el servei amb persones i professionals de proximitat.

De la matèria que se’n tregui dels boscos, amb la deguda elaboració, assolirem estella i/o pèl·let per a consum de les calderes de biomassa. Aquests combustibles són fabricats sense cap additiu, respectuosos amb el medi, renovables, verds i de petjada de carboni zero, essent un combustible net, natural i de proximitat. El CO?, emès en la combustió d’aquests productes, és el que ha absorbit aquesta vegetació en créixer i el tornarà a absorbir: la vegetació creixerà de nou en el seu lloc.

“A les dificultats del mercat i la situació de crisi econòmica, cal sumar-hi diversos factors sociofamiliars, que requereixen d’un itinerari previ a la inserció laboral.”

Aquests combustibles són un producte que ve a reduir la nostra dependència dels combustibles fòssils que hem d’importar, com ara petrolis i gas, i que, per la seva procedència, esdevé un bon estimulant de l’activitat econòmica a les zones rurals. Un producte de casa i per casa: net, de gran poder calòric, fàcil de transportar, emmagatzemar i manejar, que fa poca cendra i no embruta.

El col·lectiu humà destinatari del projecte és el de les persones especialment vulnerables, amb risc d’exclusió social. Hi ha una clara necessitat de col·laboració amb aquestes persones, per les moltes causes econòmiques i les pròpiament socials. Les persones en risc d’exclusió social tenen moltes més dificultats per accedir i estabilitzar un lloc de treball, ja que a les dificultats del mercat i la situació de crisi econòmica, cal sumar-hi diversos factors sociofamiliars, que requereixen d’un itinerari previ a la inserció laboral.

Amb aquestes persones cal treballar tant aspectes per l’adquisició d’habilitats tècnic-productives i psicosocials, que permetin la seva millora d’ocupabilitat mitjançant el coneixement d’un ofici, com la seva millora en l’autoestima, amb l’adquisició d’hàbits i habilitats bàsiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield