Enhorabona Anna!

El llarg camí cap a la inclusió de les persones amb discapacitat i la defensa dels seus drets té un nou aliat: la UdG ha posat en marxa els seus recursos i professionals, i concretament el Grup de Recerca en Diversitat de la UdG, per crear el Diploma d’especialització en competències bàsiques per a la inclusió sociolaboral.  Adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual de 18 a 29 anys.

Aquest diploma persegueix els següents objectius:

  • Proporcionar formació universitària a joves amb discapacitat intel·lectual enfocada a millorar la seva autonomia, la seva formació acadèmica i la seva preparació laboral, dotant-los d’habilitats i competències necessàries per facilitar la seva inserció laboral en contextos d’ocupació ordinaris.
  • Facilitar una formació integral i personalitzada perquè els joves amb discapacitat intel·lectual puguin participar com a membres de ple dret en la seva comunitat.

Alhora dins de la proposta formativa, s’ha inclòs un programa de pràctiques amb pes suficient com per poder analitzar i millorar aquelles competències que els i les estudiants hauran de desenvolupar. El programa consta d’una matèria de pràcticum (12 crèdits ECTS), distribuïda en un període de Pràctiques laborals en context ordinari (100 hores) dins dels serveis de la UdG, i l’anomenat Projecte personal inclusiu (50 hores).

Comença una nova edició, i l’Anna, que viu a la llar residència de Santa Coloma, ja sap què és anar a la universitat i preparar-se i millorar les seves competències per a la inclusió laboral. Ella i els seus companys i companyes us ho expliquen en el següent video:

Enhorabona Anna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield